• Nacht van Nederland Editie 2019

  12 & 13 oktober 2019

   

   

  Schrijf nu in!

   

   

 • 600 KM rally....

  ....dwars door de nacht

   

   

  Lees meer

   

   

 • Lekker doorrijden....

  ....en op zijn tijd scherp navigeren

   

   

  Schrijf nu in!

   

   

 • Beleef de Nacht van Nederland

  12 & 13 Oktober 2019

   

   

  Schrijf nu in!

   

   

 • Navigeren krijgt een extra dimensie als het 'buitenlicht' is uitgedaan!
 • Heerlijk doorrijden zonder dagelijks verkeer om u heen.
  U strijdt tegen u zelf, uw concurrenten en de elementen.
 • Een rally die je niet snel vergeet! Eenmaal aan de finish weet u het zeker....
  Volgend jaar weer!

Tussenstand

Een niet al te moeilijke ingetekende lijn, waarbij de sport- en expertklasse 2 barricaden hadden. Goed opletten natuurlijk want het einde van de ingetekende lijn ging over een dijk. Je moet er natuurlijk altijd wel een keer af voor een controle. Punten vrije route volgde en met de eerste controle was wel iets heel bijzonders: deze lag plat in het gras....met de dikke paal er nog aan! Alsof íe zo omgevallen was. Niet verwonderlijk dat niemand deze had natuurlijk. Het tweede punt stond boven op een viaduct, de controle natuurlijk eronder. De meest voor de hand liggende route naar een van de laatste expert-punten gaat ongeveer langs de kassa van de zwolse IKEA. Dit nieuwe industrieterrein zorgde voor de nodige hoofdbrekens bij de expertklasse, maar niet tot wanhoop. In de route naar de volgende pauze-locaties zaten nog een paar listige situaties zoals een kleine parkeerplaats links waar de oude weg over heen liep. Voor de expertklasse zorgde letterlijk de laatste meters voor de pauze TC bij Carrosseriebouw Jansen voor hoofdbrekens. Op de gebruikte oude kaart van Wesepe stond de nieuwe rondweg niet getekend waardoor e.e.a. met de werkelijkheid niet meer klopte. De tijd die zij over dachten te hebben vlak voor de TC werd voor enkelen omgezet in een lichte tijdstraf.

De pauze bij Carrosseriebedrijf Jansen was fantastisch. Eigenaar Bas Jansen had voor heerlijke koffie, broodjes en een pan soep gezorgd waardoor iedereen weer op krachten kwam. Met een broodje op de vuist werd al het ambachtelijke plaathandwerk bewonderd. Ook een bekende Prewar met achterschade uit de Tulpenrallye stond er inmiddels weer herkenbaar bij. Prachtig om te zien hoe de mal voor deze boat-tail is gemaakt. Hier was onze eigen service (Special Car Care van Marc en Nancy Maas) ook hard aan het werk met een nukkige MG B waar de dynamo dienst weigerde. Lastig in een nachtrally waar je al je licht nodig hebt. Gelukkig kwamen er uit het pand van Bas Jansen diverse dynamo's te voorschijn en snel werd een goede gevonden die in elk geval meer dan 12V bijlaadde. Ze hebben de finish gehaald.

De derde etappe had een paar instinkers voor de sport- en expertklasse, w.o. een de controle Y in een oude onverharde weg rechtdoor in een bocht (sport- en expertklasse) en een ingetekende pijl, deels over een weg die volgens de legenda verboden was voor auto's. Deze pijl kon dus niet helemaal gereden worden (expertklasse). Op naar café René bij Zutphen. Onze uitbater René Klement had de hamburgers weer warm en dat deed de deelnemers weer goed. Voor iedere deelnemer was er bij de TC overigens een bloem die zij aan René moesten overhandigen als blijk van dank voor alle jaren van inzet. Café René is na dit jaar met pensioen en volgend jaar zullen jullie hier Rogier Simon en Theo van Erkel treffen. Voor velen een bekend duo! Etappe 4 had nog een listig oud dijkje en een enkel punt naast de weg maar hierdoor lieten de meesten zich niet meer van de wijs brengen. Die hadden de uitzetter inmiddels wel een beetje door. Hier had deze op gerekend en had daarom vlak voor TC 12, nadat je enkele kilometers lekker kon doorrijden over de provinciale weg naar Otterlo nog een klein zandweggetje gevonden die een kortere route opleverde naar de TC. Daar werd toch weer verschil gemaakt. En dan is het maar zo weer half acht 's-Ochtends als iedereen weer in Wijk bij Duurstede aankomt. Traditioneel is er dan weer het ontbijt in Restaurant Dorestad en wordt de uitslag snel gemaakt. Een klein uurtje later is het dan echt over en kan iedereen eindelijk huiswaarts gaan om nog een paar uur welverdiende rust te nemen. 

De uitslag van deze 8e editie is hier te downloaden:

 

 

Onze nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en wetenswaardigheden van onze rally