route en waar stoppen we dit jaar?

Geschreven door Eric Klunder. Gepost in Nieuws

Na gedane arbeid is het goed rusten, zegt het spreekwoord. De Nacht van Nederland is een uitdagende rally voor mens en machine en wij bieden de equipes daarom tijdig de broodnodige rust en maaltijden. Waar de rally ons dit jaar voert en waar wij stoppen, u leest hieronder er alles over.

Omdat wij al in de middag starten hebben wij de eerste pauze zo rond 19:30. Ook tijd voor een heerlijk diner, dit jaar in Restaurant Schokkerhaven. U bent dan inmiddels in de Noordoostpolder aangekomen en hebt er 125 kilometer rally opzitten. Het moet eigenlijk nog beginnen...  Restaurant Schokkerhaven ligt aan het prachtige Ketelmeer, voor het uitzicht moet u terugkomen, als wij aankomen is de zon reeds lang onder. 

Onze tweede stop is dan zo rond middernacht. Wij proberen hiervoor altijd een locatie te vinden die bij onze rally-sfeer past. Dit jaar hebben wij Healey4U bereidt gevonden om ons te ontvangen. Wij zijn hier erg blij mee want uitbater Wilbert Peters runt zijn bedrijf vanuit een heuse schuur. De tijd heeft hier stil gestaan en u waant uzelf jaren terug! U bent aanbelandt in Smilde en dan zo ongeveer halverwege. Healey4U restaureert Austin Healey's en prepareert deze ook voor rally's. Onlangs nog heeft Ton Roks in Octane Magazine een prachtig artikel gewijd aan één van de pronkstukken van Healey4U. U leest meer over Healey4U op hun website.

De derde stop vindt weer plaats bij Café René. Dit is een ware traditie, want Café René is ons mobiele pop-up restaurant. Veel geïmiteerd, nooit geëvenaard! Ergens langs de route slaat René Klement zijn tenten op, start de generator en zorgt dat hij u ontvangt met een lekkere kop soep en een broodje hamburger. Dit jaar zal dat in de omgeving van Elburg zijn. Wanneer René u 's-nachts rond vieren ontvangt heeft hij er al de hele rally opzitten. Hij is namelijk de vorige dag al begonnen met het wegzetten van de controles! 

 

      

 

U finished weer waar u bent begonnen: Restaurant Dorestad in Wijk bij Duurstede. Daar staat een heerlijk ontbijt voor u klaar en hoort u alle ervaringen van de andere deelnemers. Daarna.... eindelijk naar bed....