Dit jaar start de Nacht van Nederland weer in het karakteristieke stadje Wijk bij Duurstede. Daar vindt aan het einde van de middag de start plaats op het sfeervolle kerkplein.

Voor u ligt dan een route van een goede 600 kilometers door de nacht. 

In 2017 reden we “een rondje om de Zuid”. De route voerde u dit jaar door de provinciën Utrecht, Gelderland en Noord Brabant. Na de start reden we richting rhenen waar we de Nederrijn kruisen om vandaar via het land van Maas en Waal via Beneden-Leeuwen en Grave Noord-Brabant bereiken. Het diner stond rond 20:00 klaar bij restuarant De Kriekeput in Herpen. Van daaruit reden we verder naar het zuiden en volgen we de lijn van de A73 om via Elsendorp en Deurne aan te komen bij het Nobis Hotel in Asten waar we onze middernacht-stop hadden. Daarna gingen we echt de nacht in! We glipten tussen Helmond en Eindhoven door en deden onderweg naar Café René nog wat proeven van de ELE-rally aan. Als u goed keek, stonden de bandensporen nog op het wegdek! 

Om 03:00 uur viel u binnen bij het inmiddels beroemde “ Café René ”. René Klement wachtte ons in de buurt van Drunen op met een warme snack en wat te drinken. Daarna ging u op voor de laatste kilometers. De finish was om 07:30 bij Restaurant Dorestad, wederom op het historische plein in Wijk bij Duurstede. Voor iedereen stond hier een welverdiend ontbijtbuffet klaar.

De route moest middels verschillende routesystemen moeten worden geconstrueerd. Wij maakten in 2017 gebruik van bol-pijl, pijlen/punten kortste route, punten één na kortst, ingetekende lijn (deels blind) en grensbenadering. Zoals u ziet, zeer gevarieerd en voor ieder wat wils. 

 

Service 

Tijdens de rally stil vallen is ieders nachtmerrie. Naast de teleurstelling is het ook altijd weer veel gedoe. Tijdens de Nacht van Nederland is er een serviceploeg die kleine storingen snel zal oplossen zodat u toch weer verder kunt. Kijk daarom de auto nog eens na, vooral de electrische verbindingen. Die spelen nog wel eens op.

 

Nederlands Kampioenschap Historische Rally's

De Nacht van Nederland is al vele jaren een vast evenement in het kampioenschap van de Dutch Historic Rally Club (DHRC). Ook in het seizoen 2018 telt de rally weer mee. Deelname aan de Nacht van Nederland levert u extra bonuspunten op.